Hrušková saba 100 ml

Pod cizím pojmem Saba se skrývá italská lahůdka připravená ze 100% organické hruškové šťávy. Tato šťáva se pomalu vaří a přirozeně se zahušťuje pomalým odpařováním. Výsledek překvapí i ty největší skeptiky. Její hustá textura, sladce ovocná chuť a intenzivní náznaky karamelizovaného ovoce zachutnají i Vašim dětem.
POUŽITÍ: Saba výborně pasuje jako přírodní sladidlo ke zralým sýrům. 
Dostupnost Skladem
239 Kč
Hrušková saba 100 ml

Hmotnost: 100ml

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:

images_1

acetaia_la_vecchia_dispensa_home_page

 

"La Vecchia Dispensa" je starobylá acetaia v Castelvetro di Modena, ve které máte možnost objevit autentický tradiční balsamikový ocet z Modeny.

Náš příběh sahá až do počátku XIX století, kdy obě rodiny Pelloni a Tintori začaly stárnout balsamikový ocet do dřevěných sudů, které sloužily jako věno pro dcery. Starobylá Acetaia naší rodiny se nachází v sugestivním prostředí starého města Castelvetro.

Výroba balsamikového octa je jednou z nejvýraznějších tradic nášeho teritoria.

JAKÝ JE TRADIČNÍ BALSAMIKOVÝ OCET MODENA DOP?

Tradiční balsamikový ocet z Modeny DOP se vyrábí z vařeného moštu získaného pouze z vybraných hroznů z okolí Modeny. Vařený mošt pak zraje pomalou acetifikací, přirozeným procesem fermentace a postupným zkoncentrováním získaným dlouhým zráním v sadě vzácných dřevěných sudů, bez přidání aromatických látek.

JAKÉ JSOU VINICE POUŽÍVANÉ PRO BALSAMIKOVÝ OCET MODENA IGP?

Pro výrobu balsamikového octa z Modeny IGP je povoleno následujících sedm různých vinic (bílé i červené hrozny): Trebbiani, Lambruschi, Sangiovese, Albana, Ancellotta, Fortana, Montuni. Při výrobě používáme výhradně hrozny pocházející z místních horských vinic, které rostly na jílovitých pozemcích až do října, abychom získali hrozny obsahující větší množství cukru.