Giago Valpolicella Ripasso DOC Damoli 2016 0,75 + doprava nad 2.000,-Kč ZDARMA
OBLAST PRODUKCE: Oblast Jago (200 m n. m.), Mazzano (400 m n. m.) u města Negrar, oblast Valpolicella Classica.
HROZNO: 33 % Corvina, 33 % Corvinone, 33 % Rondinella.
VINIFIKACE A ZRÁNÍ: Víno vyrobené z vyvážené směsí odrůd Corviny Veronese, Rondinelly a Molinary, které pocházejí z vinohradů v kopcích u Campione položených až 400 m n.m. Hrozny jsou sklízeny ručně během měsíce října. Později jsou lisovány a výlisky jsou vloženy do nerezových nádrží, kde probíhá kvašení při 25-28°C po dobu 10-12 dní. Víno zraje přibližně čtyři měsíce a je vyráběno metodou zvanou Ripasso.
CHARAKTERISTIKA: Má rubínově červenou barvu s chutí zralého ovoce převážně třešní a švestek a koření. Na patře je suché, teplé, měkké a plné se zaoblenými tříslovinami.
DOPORUČENÍ K PODÁVÁNÍ: Vhodné k předkrmům a masovým pokrmům.
TEPLOTA PODÁVÁNÍ: Doporučená teplota podávání je mezi 15-18°C.
OBSAH ALKOHOLU: 15 % obj.
OBSAH LAHVE: 0,75l
Doplňkové parametry
Kategorie: | Červená italská vína |
---|---|
Obsah cukru: | Suché |
Malé rodinné vinařství Damoli, které se znovuzrodilo před několika lety po přestávce trvající dvě desetiletí, se nachází v oblasti Valpolicella, která je známá převážně svými úrodnými vinicemi, díky kterým vzniklo víno Amarone.
Rodina žije již od roku 1623 v Jago, v oblasti Negrar, kde se intenzivně stará o vinice. V tomto rodinném vinařství pracuje celá rodina. Otec, Bruno Damoli, je majitelem a odborníkem ve vinařství, syn, Daniele Damoli, pracuje jako enolog a vinař a Lara Damoli odpovídá za komunikaci se zákazníky a odběrateli a marketing.
Vinařství vyrábí jen velmi malé množství vín s důrazem na kvalitu, a to:
- Checo Amarone della Valpolicella D.O.C.G. Classico
- 1623 Recioto della Valpolicella D.O.C.G. Classico
- Brigasco Rosso del Veronese IGT
- Giago Valpolicella Ripasso D.O.C. Classico Superiore
- La Morarìa Valpolicella D.O.C . Classico
- Biancheté Bianco del Veronese I.G.T.