Valpolicella Classico Secondo Marco 2017 0,75l + doprava nad 2.000,-Kč ZDARMA

  OBLAST PRODUKCE: Vinařství se nachází v obci Fumane v provincii Verona a jedná se o jednu z pěti obcí patřících do vyhlášené vinařské oblasti Valpolicella Classico. 

   HROZNO: 70 % Corvina, 15 % Corvinone, 10 % Rondinella, 5 % ostatní hrozny. 

Položka byla vyprodána…
Dostupnost Momentálně nedostupné
339 Kč
Valpolicella Classico Secondo Marco 2017 0,75l + doprava nad 2.000,-Kč ZDARMA

   VINIFIKACE A ZRÁNÍ: Hrozny se ručně pečlivě sklízejí. Po tzv. destemmingu (proces odstraňování hroznů ze stonků, jakmile jsou hrozny sklizeny a přivezeny do vinařství) se hrozny jemně lisují. Mošt kvasí macerací asi dva týdny v kontaktu se slupkami. Víno zraje šest měsíců v cementových nádržích a poté se přenese do sudů o objemu 50 hektolitrů, kde zůstane dalších šest měsíců. Před uvedením na trh zraje víno tři měsíce ve skle. 

     CHARAKTERISTIKA: Rubínově červené víno charakteristické neobvyklou intenzitou. Při prvním přičichnutí ucítíte červené ovoce, a to zejména třešně a na konci Vás překvapí pikantnějšími doteky. Při ochutnání je středně tělnaté s douškem čerstvé a pikantní chuti a dobrou pitelností.

   DOPORUČENÍ K PODÁVÁNÍ: Univerzální víno vhodné ke klasickým pokrmům např. z bílého masa. Taktéž můžete experimentovat a podávat jej k dušeným rybám či pokrmům s rajčatovým základem. 

 

    TEPLOTA PODÁVÁNÍ: Podává se při teplotách mezi 16-18°C.

percent-vector-icon-black-white-finance-illustration-outline-linear-eps-107449183 OBSAH ALKOHOLU: 13 % obj. 

lahev  OBSAH LAHVE: 0,75l

Doplňkové parametry

Kategorie: Červená italská vína
Obsah cukru: Suché
Položka byla vyprodána…

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:

843

SM 3

Rodinné vinařství Secondo Marco s bohatou historií se nachází v oblasti mezi Veronou a Gardským jezerem. V tomto podhůří hor Lessinia se díky čerstvému větru z hor a teplému vzduchu od jezera vytvořili příznivé podmínky pro růst vinné révy.

Půda, bohatá na minerální soli se v jednotlivých vrstvách liší, a to i u vinic na stejném místě. Spolu s dlouholetým výzkumem a pečlivou prací s hrozny se tak vytváří kvalitní vína vyzdvihující původní chuť hroznů a jejich nádhernou vůni.