Italské těstoviny Il Cappelli Pennoni Felicetti 500g + doprava nad 2.000,-Kč ZDARMA

HMOTNOST: 500 g

SLOŽENÍ: Organická tvrdá pšeničná krupice Cappelli, voda.
 
Organické krupicové těstoviny Il Cappelli Pennoni Felicetti vyrábí italská továrna Pastificio Felicetti ze vzácné odrůdy tvrdé pšenice, která byla objevena na přelomu 19. a 20. století. Pěstuje se na ekologických farmách v oblasti Apulie nedaleko Dolomit. Těstoviny Vás překvapí svým silným aroma s jemnou máslovou chutí strouhanky a příjemným nádechem mořské soli. Jejich tenké provedení s decentní strukturou zachytí hutnější i jemnější omáčky. 
 
Produkt pochází z biologického zemědělství.
Dostupnost Skladem
109 Kč
Italské těstoviny Il Cappelli Pennoni Felicetti 500g + doprava nad 2.000,-Kč ZDARMA
Italské Těstoviny značky Monograno Il Cappelli Pennoni 500g
Tip

VÝROBCE: Italská továrna Pastificio Felicetti, která se zaměřuje na výrobu těstovin, byla založena v roce 1908. Leží v obci Predazzo v oblasti Trentino v samém srdci Val di Fiemme a Dolomit. Společnost si zakládá na používá kvalitních a pečlivě vybraných surovin, jako je např. nejlepší tvrdá pšenice či křišťálově pramenitá voda. 

SKLADOVÁNÍ: Po otevření skladujte na chladném, suchém místě a uchovávejte mimo dosah zdrojů přímého tepla a světla.

 

Recept na těstoviny s rajčatovou omáčkou:

Suroviny

  • česnek
  • olivový olej
  • rajčata
  • drcené rajčata
  • protlak (rajčatová pasta)
  • těstoviny Monograno Felicetti
Postup přípravy
  1. Na začátek si potřete rozehřátou pánev oloupaným česnekem. Přidejte olivový olej a na kostky nakrájená rajčata. Nechte povařit.
  2. Ve velkém hrnci zahřejte dostatečné množství vody. Osolte ji a po 1 minutě vsypte těstoviny. Vařte je na nejvyšším stupni podle návodu na obalu akorát na skus, tzv. al dente.
  3. Drcená rajčata přidejte do omáčky, poté dvě lžíce rajčatové pasty a nechejte povařit nech se omáčka spojí.
  4. Těstoviny spojte s omáčkou v pánvi a promíchejte, přidejte olivový olej a krátce ještě povařte. 

 

pomodoro

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:

monograno-felicetti

monograno-img-linea-1 

Těstoviny Felicetti jsou vyráběné v údolí Fiemme v severní Itálii, a to pouze z mouky a horské vody. Firma neustále pracuje na hledání té nejlepší organické krupice, kterou s péčí a pozorností rafinují, s cílem dosáhnout harmonie chutí a vůní.

Těstoviny se díky své nejjemnější vůni a schopnosti propojit se s jakoukoliv omáčkou stávají dokonalou surovinou pro nekompromisní špičkové kuchaře, náročné gurmány i všechny milovníky jídla.

Při výrobě těstovin se využívají rozličné druhy organické krupice, z nichž každá nabízí odlišné vlastnosti. Matná pšenice z Apulie, Kamut a Khorasan původem z kanadské provincie Saskatchewan, Farro, Umbrie či tvrdá pšenice Ill Capelli, to vše jsou odrůdy, které svou křehkostí, svými charakteristickými vlastnostmi a svou kvalitou přesvědčili výrobce v Monograno Felicetti, aby využili jejich výraznou chuť a proměnili je v jedinečné těstoviny pro ještě jedinečnější okamžiky.