Italské těstoviny Kamut-Khorasan Tagliatelle Felicetti 500g + doprava nad 2.000,-Kč ZDARMA

HMOTNOST: 500 g.

SLOŽENÍ: Organická tvrdá pšeničná krupice Kamut Khorasan, voda.

Těstoviny Kamut-Khorasan Tagliatelle Felicetti vyrábí továrna Pastificio Felicetti ze 100% organické tvrdé pšeničné krupice Kamut Khorasan, která se pěstuje v kanadské provincii Saskatchewan. Tento starověký typ pšenice se vyjímá především díky své plné ořechové chuti. Navíc nabízí bohaté zdroje bílkovin, minerálů a aminokyselin. Do Vaší kuchyně přináší jak přitažlivou vůni, tak i dokonalou chuť, která ohromí nejen Vás, ale i Vaše hosty. Těstoviny Tagliatelle patří mezi oblíbené pokrmy především v italských regionech Emilia-Romagna a Marche. Tyto dlouhé ploché nudle se tradičně podávají s omáčkou Bolognese
 
Produkt pochází z biologického zemědělství.
Dostupnost Skladem
169 Kč
Italské těstoviny Kamut-Khorasan Tagliatelle Felicetti 500g + doprava nad 2.000,-Kč ZDARMA
Italské těstoviny od značky Monograno Kamut-Khorasan Tagliatelle 500g
Tip

VÝROBCE: Italská továrna Pastificio Felicetti, která se zaměřuje na výrobu těstovin, byla založena v roce 1908. Leží v obci Predazzo v oblasti Trentino v samém srdci Val di Fiemme a Dolomit. Společnost si zakládá na používá kvalitních a pečlivě vybraných surovin, jako je např. nejlepší tvrdá pšenice či křišťálově pramenitá voda. 

POUŽITÍ: Těstoviny vložte do vroucí osolené vody a vařte po dobu 8 minut. Poté sceďte a podávejte s Vaší oblíbenou omáčkou.

SKLADOVÁNÍ: Po otevření skladujte na chladném, suchém místě a uchovávejte mimo dosah zdrojů přímého tepla a světla.

 

Recept na tagliatelle Bolognese:

Suroviny

  • pancetta
  • tagliatelle Monograno Felicetti
  • soffritto (celer, mrkev, smažená cibule)
  • mleté hovězí maso
  • bílé víno
  • rajčatová pasta (protlak)
  • rozmarýn
  • bobkový list
  • mléko
  • kuřecí vývar
  • máslo
Postup přípravy
  1. Ve velkém hrnci zahřejte dostatečné množství vody. Osolte ji a po 1 minutě vsypte těstoviny. Vařte je na nejvyšším stupni podle návodu na obalu akorát na skus, tzv. al dente.
  2. Pancettu nakrájejte na proužky nebo kostičky,  a osmažte na olivovém oleji dozlatova. Přidejte soffritto. Nechte zlehka orestovat. Poté přidejte mleté hovězí maso. Promíchejte a zalijte bílým vínem.  Dále přidejte rajčatovou pastu a koření. Když se všechny ingredience spojí přilijte mléko, kuřecí vývar a vařte na mírném ohni 2 hodiny.
  3. Uvařené těstoviny slijte. Těstoviny rozdělte na talíře spojte s bolognese omáčkou a na vrch dejte máslo.

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:

monograno-felicetti

monograno-img-linea-1 

Těstoviny Felicetti jsou vyráběné v údolí Fiemme v severní Itálii, a to pouze z mouky a horské vody. Firma neustále pracuje na hledání té nejlepší organické krupice, kterou s péčí a pozorností rafinují, s cílem dosáhnout harmonie chutí a vůní.

Těstoviny se díky své nejjemnější vůni a schopnosti propojit se s jakoukoliv omáčkou stávají dokonalou surovinou pro nekompromisní špičkové kuchaře, náročné gurmány i všechny milovníky jídla.

Při výrobě těstovin se využívají rozličné druhy organické krupice, z nichž každá nabízí odlišné vlastnosti. Matná pšenice z Apulie, Kamut a Khorasan původem z kanadské provincie Saskatchewan, Farro, Umbrie či tvrdá pšenice Ill Capelli, to vše jsou odrůdy, které svou křehkostí, svými charakteristickými vlastnostmi a svou kvalitou přesvědčili výrobce v Monograno Felicetti, aby využili jejich výraznou chuť a proměnili je v jedinečné těstoviny pro ještě jedinečnější okamžiky.