V jednoduchosti je síla

Italské těstoviny Monograno Felicetti

Co se vám vybaví, když se řekne Itálie?

Moře a opalování, hory a lyžování, památky a živá energická kultura či spojení italská domácnost, která v nás, méně temperamentních Češích, často evokuje lítost nad rozbitými talíři? Ať už je to cokoliv, ve vašem výčtu by neměly chybět ani tradiční italské pochutiny, protože nic nepotěší člověka tak, jako záplava endorfinů, které se mu vyplaví po celém těle po snězení dobrého kvalitního jídla.

Jak však poznat tu pravou kvalitu, o které všichni tak básní?

Snad se společně shodneme, že i když i mistr tesař se někdy utne, tak přeci jen byste zakázku na novou kuchyňskou linku svěřili spíš jemu než jeho učenci. Mistr tesař má totiž navíc, kromě pár vrásek a svíček na dortu, i pár let v praxi oproti jeho učenci. To je jeho nesporná výhoda. Takže zdá se být rozumné, hledat kvalitní suroviny tam, kde je vyrábějí již dlouhou dobu a mohli již za ta léta vychytat různé chyby. A proč se rovnou nepodívat do rodné země oněch kvalitních surovin? Přímo do Itálie, kde před 2000 let spatřily světlo světa první těstoviny lagana, prapředci dnešních světoznámých lasagne a jedny ze základních surovin mnoha domácností.

V severní Itálii v údolí Fiemme obklopeném Dolomity se dnes nachází výrobna těstovin fungující již od roku 1908. Vyrábí se zde již po čtyři generace těstoviny, a to i přes nepřízeň osudu, který jí do cesty v roce 1945 přinesl požár a téměř celou firmu poničil. Síla a odhodlání výrobců však dokáže divy, a tak již po pouhých devíti měsících se výroba znovu rozběhla a firma Pastificio Felicetti funguje dodnes.

Proč prodáváme právě těstoviny Monograno Felicetti?

Pro mnoho z nás patří těstoviny na bednu vítězů mezi přílohami. Jejich lahodná a přeci jednoduchá chuť, která se snoubí s nesčetným množstvím omáček, sýrů, druhů mas a zeleniny z nich dělá univerzální surovinu, která nechybí snad v žádné spíži. Nejen kvůli četnosti jejich konzumace bychom na nich neměli šetřit, a to nikoliv jen penězi, ale i časem výběru. V dnešní době však lidé časem moc nepřekypují a porovnávat desítky druhů těstovin v obchodě se snad nikomu nechce. A proto zde pro vás uvádíme pár důvodů, proč můžete vložit svou důvěru těstovinám Monograno Felicetti a ušetřit čas při vybírání pro svou rodinu.

  • Těstoviny se vyrábějí pouze ze dvou surovin, z mouky a vody.
  • Dodavatelé mouky hospodaří bez použití jakýchkoliv chemikálií s uvážlivým využitím půdy tak, aby přinášela užitek i dalším generacím.
  • Na nezaměnitelnou chuť a kvalitu těstovin má podstatný vliv čistá pramenitá voda a čerstvý vzduch z Dolomit.
  • Jejich vlastní fotovoltaická elektrárna pokrývá 90% energie spotřebované výrobnou.
  • Díky široké škále druhů těstovin (od klasických špaget či penne, přes méně okoukané pacote a sedani až po tagliatelle či linguine) si každý najde to své.
  • Na výrobu se používá celozrnná a organická tvrdá pšenice Kamut Khorasan ve své prvotřídní kvalitě.

testoviny_monograno_felicetti