Bílé nebo červené víno?

Bílé nebo červené víno? Jak si vybrat pro různé příležitosti.

 

Víno je oblíbeným nápojem mnoha lidí, ať už jde o zvláštní příležitost nebo jen o večer u televize. Výběr správného vína může ovlivnit chuť jídla, náladu nebo atmosféru večera. V tomto článku se podíváme na to, k čemu se hodí spíše bílé a k čemu červené víno, jaké potraviny nejlépe doprovázejí jednotlivé druhy vín a jakými produkty je dobré doplnit víno pro dokonalý gurmánský zážitek.

Bílé víno

Bílé víno je obvykle lehčí a svěží než červené. Hodí se zejména k:

  • Rybám a mořským plodům: Bílé víno dokáže skvěle doplnit chuť ryb a mořských plodů a zároveň neuškodit jejich jemné chuti.
  • Zeleninovým pokrmům: Saláty, těstoviny s zeleninou nebo rizota se zeleninou jsou dalšími jídly, která se dobře snoubí s bílým vínem.
  • Sýrům: Bílé víno se hodí k různým druhům sýrů, zejména těm jemnějším, jako jsou brie nebo camembert.

Při konzumaci bílého vína můžete také vyzkoušet naturální ořechy z Ochutnejorech.cz, které skvěle doplní chuť vína a zároveň zasytí.

Červené víno

Červené víno je charakteristické silnější chutí a plnějším tělem. Nejlepší je k:

  • Masitým pokrmům: Červené víno se nejlépe hodí k hovězímu, vepřovému nebo divočině, kde jeho plná chuť nejlépe vynikne.
  • Pečeným zeleninovým pokrmům: Červené víno také skvěle doprovází pečenou zeleninu, jako jsou rajčata, papriky nebo cukety.
  • Silným sýrům: Sýry jako modrý sýr, čedar nebo gouda jsou ideální pro kombinaci s červeným vínem.

Ke červenému vínu se také hodí balzamikový olej, který můžete použít na dochucení salátů nebo pečené zeleniny a umocnit tak chuťový zážitek.

Večer u televize

Pokud si chcete večer u televize dopřát skleničku vína, záleží na vaší osobní preferenci a tom, co právě jíte nebo máte chuť jíst. Bílé víno se hodí k lehčím, svěžím pokrmům, zatímco červené víno je ideální k silnějším chutím a masitým jídlům.

Pro dokonalý relaxační večer u televize můžete doplnit víno olivami z našeho e-shopu Triveneto.cz, které představují skvělou alternativu klasickým chipsům a poskytnou vám zdravější možnost k zakousnutí.

Závěr

Ať už preferujete bílé nebo červené víno, je důležité mít na paměti, že správný výběr vína ovlivní chuť jídla a celkový zážitek. Bílé víno se obvykle hodí k lehčím pokrmům, rybám a jemným sýrům, zatímco červené víno je ideální pro masité pokrmy, pečenou zeleninu a silnější sýry. Nezapomeňte také na doplňky, jako jsou naturální ořechy, balzamikový olej nebo olivy, které mohou zpříjemnit váš gurmánský zážitek.

 

BUNDLE_SCAIA-COLLECTION_6Bt