Navštivte s námi kavárnu

Společná návštěva kavárny

Dlouhý výčet rozličných názvů káv, ten vás dnes čeká již v každé kavárně. Čert, aby se v tom vyznal. Po našem krátkém souhrnu se v nich vyznáte už i vy.

Nejčastější druhy kávy podávané v Česku

  • Espresso

Espresso se připravuje z jemně namleté kávy italského původu. Malé množství téměř vroucí kávy je vytlačeno skrz namletou kávu. Espresso je základem pro přípravu dalších druhů káv.

  • Caffe latte, které připravíme tak, že do horkého mléka (často ve vyšší sklenici) nalijeme připravené espresso.
  • Latte macchiato, podobné Caffe latte, ale doplněné o mléčnou pěnu.
  • Cappuccino nebo též počeštěná verze Kapučíno je tvořeno z 1/3 espressem, z další 1/3 mlékem a z poslední 1/3 mléčnou pěnou.
  • Lungo a Americano jsou obě espressa o větším obsahu. Jednoduše daným množstvím kávy proteče větší množství vody. Díky tomu je výsledný nápoj slabší, ale více hořký. U lunga je poměr espresso:voda 1:1, u americana je to 1:5.
  • Flatwhite je kompromis mezi cappuccinem a caffe lattem. Tvoří ho dvojitá dávka espressa, našlehané mléko, malá vrstva pěny častokrát dozdobená obrázkem tzv. latte art.

Z našeho eshopu vám můžeme vřele doporučit kvalitní kávu značky Pedron, která pochází z pražírny Pedron Caffe ležící ve městě Padova v Itálii. Káva této značky se chlubí vysokou kvalitou, příjemným květinovým aroma, chutí čokolády, karamelu, koření a ořechů. V Pedron Caffe navíc dbají nejen na kvalitu, ale i na zachování tradic a ochranu životního prostředí. Více informací o kávě Pedron naleznete zde.

  • Turecká káva známá jako Turek

Její přípravu všichni velmi dobře známe. Horkou vodou zalijeme hrubě namletou kávu a popíjíme dokud nám lógr nezaskočí v krku. Tato příprava kávy je populární a snad i již tradiční v Česku a na Slovensku. Kromě názvu nemá s Tureckem nic společného.

  • Turecká mokka

Opravdová turecká káva se nazývá turecká mokka a připravuje se z velmi jemně namleté kávy ve speciální konvičce zvané džezva, a to převážně v Řecku, na Blízkém východě a samozřejmě v Turecku. Jedná se o jednu z nejsilnějších káv, která obsahuje notné množství kofeinu. Tato káva se připravuje pomalým ohříváním. Voda se nikdy nepřivádí k varu tak, aby byla zachována chuť a vůně kávových zrn. Podává se s cukrem a kořením jako je skořice, vanilka či kardamom.

Na závěr bychom rádi zmínili, že ať už jste milovníci kvalitní výběrové kávy či si nejraději zalijete turka, doufáme, že jste se dnes dozvěděli něco nového o kávě a snad dáte někdy šanci i naší kávě Pedron.

Váš tým Triveneto

 

images