Dei Casel Prosecco Extra Dry DOCG Adami 11% 0,75l + doprava nad 2.000,-Kč ZDARMA

     TYP: Šumivé víno

  OBLAST PRODUKCE: Vinice se nachází na kopcích mezi městy Valdobbiadene a Conegliano v samém srdci Benátska, kde má Prosecco své historické kořeny a vyrábí se zde po celá staletí.

   HROZNO: Glera.

Položka byla vyprodána…
Dostupnost Momentálně nedostupné
385 Kč
Dei Casel Prosecco Extra Dry DOCG Adami 11% 0,75l + doprava nad 2.000,-Kč ZDARMA
Italské šumivé víno Dei Casel Prosecco Extra Dry DOCG z vinařství Adami11% 0,75l
Novinka

   VINIFIKACE A ZRÁNÍ: Hrozny se sklízejí ručně začátkem září a vybírají se méně vyzrálé hrozny. Po sklizni jsou hrozny ihned rozdrceny a lisovány, aby se oddělila tekutina od barevných látek slupek hroznů. Fermentace je velmi pomalá a trvá asi 10-15 dní.

     CHARAKTERISTIKA: Víno má slámově žlutou barvu doplněnou o minerální, vínovou a ovocnou chuť, a to zejména bílého ovoce. Suché víno se svěží chutí.

   DOPORUČENÍ K PODÁVÁNÍ: Ideální jako aperitiv nebo k rybím pokrmům. Je velmi dobré s čerstvým nebo marinovaným lososem. Nadchne Vás taktéž v kombinaci s uzeným tučným masem jako je slanina, salám nebo sádlo.

 

    TEPLOTA PODÁVÁNÍ: Podává se při teplotách mezi 8-10°C.

percent-vector-icon-black-white-finance-illustration-outline-linear-eps-107449183 OBSAH ALKOHOLU: 11 % obj. 

lahev  OBSAH LAHVE: 0,75l

Doplňkové parametry

Kategorie: Šumivá italská vína a prosecco
Zbytkový cukr prosecco: Extra dry
Položka byla vyprodána…

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

logo-adami-spumanti

athena-adami-depliant-1024x539-1 (1)

 ADAMI

Již více než 90 let se firma Adami zaměřuje na výrobu produktů Procecco Valdobbiadene DOCG a Prosecco DOC Treviso.

Oblast Alta Marca poblíž Trevisa byla známá svým vynikajícím vínem již ve středověku. Od nepaměti se zde vyráběla vynikající bílá vína, která, jak bylo zaznamenáno v roce 1606, byla vyvážena a ceněna v Benátkách, Německu či až v dalekém Polsku.

Zcela přirozeně se prosadila Glera, jako hlavní odrůda vinné révy, pěstovaná převážně v oblasti Valdobbiane, kde od té doby vládne strmým svahům v drsném prostředí Dolomit.

V roce 1920 koupil Abel, dědeček dnešních majitelů, vinici od hraběte Balbi Valiera. Spolu se svým synem Adrianem, díky rozličným vlastnostem půdy, mohli v roce 1933 představit na prvním výstavním trhu typických italských vín v Sieně, jejich Prosecco Riva Giardino Asciutto, první skutečný výběr vinic z Valdobbiadene.

Adriano Adami pokračuje v rodinné tradice ve šlépějích svého otce a zviditelňuje jeho kvalitní Prosecco na místním trhu. S příchodem nové, a to již třetí generace, přinesli Armando a Franco Adami jakožto znalci vín do rodinné tradice taktéž moderní techniku. Značka Adami tak začala dobývat i nové trhy a brzy si získala své prestižní místo i mezi konkurencí.

Nyní produkuje vinařství z 50 hektarů vinic přibližně 750 000 lahví vína. 12 hektarů je vlastněno přímo firmou Adami a zbylou půdu obhospodařují malí vinaři s dlouholetými vazbami na vinařství a sdílejí svůj závazek ke kvalitě.