Vigneto Giardino DOCG Adami 11% 0,75l + doprava nad 2.000,-Kč ZDARMA
TYP: Šumivé víno
OBLAST PRODUKCE: Vinice se nachází na kopcích mezi městy Valdobbiadene a Conegliano v samém srdci Benátska, kde má Prosecco své historické kořeny a vyrábí se zde po celá staletí.
HROZNO: Glera
VINIFIKACE A ZRÁNÍ: při řízené teplotě s vybranými kvasinkami
CHARAKTERISTIKA: Aroma je středně intenzivní a ovocné s tóny hruškového pyré, zralých jablek a citrusové kůry. V chuti je víno lehké a nasládlé a najdeme v ní tóny kandovaných citrusů, jablek a kdoulí.
DOPORUČENÍ K PODÁVÁNÍ: Vynikající aperitiv je vhodný pro všechny příležitosti setkání a oslav. Dobře se hodí k suchému pečivu, focaccii, ovocným koláčům a čerstvému ovoci, zejména broskvím a melounům.
TEPLOTA PODÁVÁNÍ: Podává se při teplotách mezi 8-10 °C (48-50 °F).
OBSAH LAHVE: 0,75l
Doplňkové parametry
Kategorie: | Šumivá italská vína a prosecco |
---|---|
Zbytkový cukr prosecco: | Dry |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
ADAMI
Již více než 90 let se firma Adami zaměřuje na výrobu produktů Procecco Valdobbiadene DOCG a Prosecco DOC Treviso.
Oblast Alta Marca poblíž Trevisa byla známá svým vynikajícím vínem již ve středověku. Od nepaměti se zde vyráběla vynikající bílá vína, která, jak bylo zaznamenáno v roce 1606, byla vyvážena a ceněna v Benátkách, Německu či až v dalekém Polsku.
Zcela přirozeně se prosadila Glera, jako hlavní odrůda vinné révy, pěstovaná převážně v oblasti Valdobbiane, kde od té doby vládne strmým svahům v drsném prostředí Dolomit.
V roce 1920 koupil Abel, dědeček dnešních majitelů, vinici od hraběte Balbi Valiera. Spolu se svým synem Adrianem, díky rozličným vlastnostem půdy, mohli v roce 1933 představit na prvním výstavním trhu typických italských vín v Sieně, jejich Prosecco Riva Giardino Asciutto, první skutečný výběr vinic z Valdobbiadene.
Adriano Adami pokračuje v rodinné tradice ve šlépějích svého otce a zviditelňuje jeho kvalitní Prosecco na místním trhu. S příchodem nové, a to již třetí generace, přinesli Armando a Franco Adami jakožto znalci vín do rodinné tradice taktéž moderní techniku. Značka Adami tak začala dobývat i nové trhy a brzy si získala své prestižní místo i mezi konkurencí.
Nyní produkuje vinařství z 50 hektarů vinic přibližně 750 000 lahví vína. 12 hektarů je vlastněno přímo firmou Adami a zbylou půdu obhospodařují malí vinaři s dlouholetými vazbami na vinařství a sdílejí svůj závazek ke kvalitě.