Balzamikový ocet s jablečno-citrusovým kořením LVD Condimento 100 ml

Nechte se nadchnout přírodním ovocným kořením obohaceným o jablka a citrusy doplněným o tóny akátového medu. Tato lahodná kulinářská kořenící přísada pochází z Itálie a nese označení Aceto balsamico di Modena I.G.P., kterou mohou mít na svých etiketách pouze výrobky, jenž splňují přísná kritéria. Pomalá závěrečná dochuť vylepšená o svěží tóny voňavých citrusů dodává balzamikovému octu nenapodobitelnou chuť. 

POUŽITÍ: Bezpochyby se jedná o vynikající alternativu k použití balzamikového octa k doprovodu dezertů či do tradičních salátových zálivek. Aby bylo zachováno osobité aroma balzamikového octa, neměl by se tepelně upravovat.

Dostupnost Skladem
319 Kč
Balzamikový ocet s jablečno-citrusovým kořením LVD Condimento 100 ml
Balzamikový ocet s jablečno-citrusovým kořením LVD Condimento 100 ml
Tip

Hmotnost: 100ml

images_1

acetaia_la_vecchia_dispensa_home_page

 

"La Vecchia Dispensa" je starobylá acetaia v Castelvetro di Modena, ve které máte možnost objevit autentický tradiční balsamikový ocet z Modeny.

Náš příběh sahá až do počátku XIX století, kdy obě rodiny Pelloni a Tintori začaly stárnout balsamikový ocet do dřevěných sudů, které sloužily jako věno pro dcery. Starobylá Acetaia naší rodiny se nachází v sugestivním prostředí starého města Castelvetro.

Výroba balsamikového octa je jednou z nejvýraznějších tradic nášeho teritoria.

JAKÝ JE TRADIČNÍ BALSAMIKOVÝ OCET MODENA DOP?

Tradiční balsamikový ocet z Modeny DOP se vyrábí z vařeného moštu získaného pouze z vybraných hroznů z okolí Modeny. Vařený mošt pak zraje pomalou acetifikací, přirozeným procesem fermentace a postupným zkoncentrováním získaným dlouhým zráním v sadě vzácných dřevěných sudů, bez přidání aromatických látek.

JAKÉ JSOU VINICE POUŽÍVANÉ PRO BALSAMIKOVÝ OCET MODENA IGP?

Pro výrobu balsamikového octa z Modeny IGP je povoleno následujících sedm různých vinic (bílé i červené hrozny): Trebbiani, Lambruschi, Sangiovese, Albana, Ancellotta, Fortana, Montuni. Při výrobě používáme výhradně hrozny pocházející z místních horských vinic, které rostly na jílovitých pozemcích až do října, abychom získali hrozny obsahující větší množství cukru.