Balzamikový ocet Verde Modena 250ml

Dopřejte svému tělu kapku zdravého balzamikového octa, který působí příznivě na kardiovaskulární systém, pozitivně ovlivňuje trávení a taktéž má kladný vliv na stav Vaší pokožky. Díky nízkému obsahu kalorií se jedná o zdravé dochucovadlo. Lehce kořeněná chuť a hustá konzistence značí kvalitu balzamikového octa, který byl vyroben v kolébce balzamikových octů, a to v Itálii. 

POUŽITÍ: Aby bylo zachováno osobité aroma balzamikového octa, neměl by se tepelně upravovat. Ideální využití je do salátových zálivek, marinád, dipů či k masu a mořským plodům. 

Dostupnost Skladem
409 Kč
Balzamikový ocet Verde Modena 250ml

Hmotnost: 250ml

images_1

acetaia_la_vecchia_dispensa_home_page

 

"La Vecchia Dispensa" je starobylá acetaia v Castelvetro di Modena, ve které máte možnost objevit autentický tradiční balsamikový ocet z Modeny.

Náš příběh sahá až do počátku XIX století, kdy obě rodiny Pelloni a Tintori začaly stárnout balsamikový ocet do dřevěných sudů, které sloužily jako věno pro dcery. Starobylá Acetaia naší rodiny se nachází v sugestivním prostředí starého města Castelvetro.

Výroba balsamikového octa je jednou z nejvýraznějších tradic nášeho teritoria.

JAKÝ JE TRADIČNÍ BALSAMIKOVÝ OCET MODENA DOP?

Tradiční balsamikový ocet z Modeny DOP se vyrábí z vařeného moštu získaného pouze z vybraných hroznů z okolí Modeny. Vařený mošt pak zraje pomalou acetifikací, přirozeným procesem fermentace a postupným zkoncentrováním získaným dlouhým zráním v sadě vzácných dřevěných sudů, bez přidání aromatických látek.

JAKÉ JSOU VINICE POUŽÍVANÉ PRO BALSAMIKOVÝ OCET MODENA IGP?

Pro výrobu balsamikového octa z Modeny IGP je povoleno následujících sedm různých vinic (bílé i červené hrozny): Trebbiani, Lambruschi, Sangiovese, Albana, Ancellotta, Fortana, Montuni. Při výrobě používáme výhradně hrozny pocházející z místních horských vinic, které rostly na jílovitých pozemcích až do října, abychom získali hrozny obsahující větší množství cukru.