Col Credas Extra Brut DOCG Adami 11,5% 0,75l + doprava nad 2.000,-Kč ZDARMA

Značka: Adami

     TYP: Šumivé víno

  OBLAST PRODUKCE: Credazzo-Farra di Soligo (Treviso). Půda ležící na vápencových, jílovitých a tenkýchsuchých a mělkých skalách. Vinice se nachází na kopcích mezi městy Valdobbiadene a Conegliano v samém srdci Benátska, kde má Prosecco své historické kořeny a vyrábí se zde po celá staletí.

   HROZNO: 100% Glera

Dostupnost Skladem
539 Kč
Col Credas Extra Brut DOCG Adami 11,5% 0,75l + doprava nad 2.000,-Kč ZDARMA
Značka: Adami

   VINIFIKACE A ZRÁNÍ: Měkké lisování pneumatickými lisy, statická dekantace moštu, kvašení při řízené teplotě (17-19 °C) s vybranými kvasinkami. Zdokonalování a odpočinek na ušlechtilé ocelové figuríně po dobu tří měsíců. Výstup pěny: italská metoda v ocelových autoklávech. Referenční teplota kvašení: 15-17 ° C. Stabilizace studeného vysráženého kamene (-4 ° C). Mikrofiltrace před plněním do lahví, aby se oddělily kvasinkové buňky od šumivého vína. Doba cyklu: asi 40 dní.

     CHARAKTERISTIKA: Skvělá intenzita a rovnováha, s jemnými květinovými tóny, jako jsou vistárie a akácie, a svěží ovocné tóny, zejména bílé ovoce. Barva bledá sláma.

   DOPORUČENÍ K PODÁVÁNÍ: Vynikající po celou dobu jídla, doporučuje se zejména s filé z mořského vlka, připraveného ze sušených rajčat a lískových ořechů. Dobře se hodí k mořským plodům, pečeným rybám, měkkýšům a jemným prvním kurzům.

 

    TEPLOTA PODÁVÁNÍ: Podává se při teplotách mezi 6-8 °C 

lahev  OBSAH LAHVE: 0,75l

logo-adami-spumanti

athena-adami-depliant-1024x539-1 (1)

 ADAMI

Již více než 90 let se firma Adami zaměřuje na výrobu produktů Procecco Valdobbiadene DOCG a Prosecco DOC Treviso.

Oblast Alta Marca poblíž Trevisa byla známá svým vynikajícím vínem již ve středověku. Od nepaměti se zde vyráběla vynikající bílá vína, která, jak bylo zaznamenáno v roce 1606, byla vyvážena a ceněna v Benátkách, Německu či až v dalekém Polsku.

Zcela přirozeně se prosadila Glera, jako hlavní odrůda vinné révy, pěstovaná převážně v oblasti Valdobbiane, kde od té doby vládne strmým svahům v drsném prostředí Dolomit.

V roce 1920 koupil Abel, dědeček dnešních majitelů, vinici od hraběte Balbi Valiera. Spolu se svým synem Adrianem, díky rozličným vlastnostem půdy, mohli v roce 1933 představit na prvním výstavním trhu typických italských vín v Sieně, jejich Prosecco Riva Giardino Asciutto, první skutečný výběr vinic z Valdobbiadene.

Adriano Adami pokračuje v rodinné tradice ve šlépějích svého otce a zviditelňuje jeho kvalitní Prosecco na místním trhu. S příchodem nové, a to již třetí generace, přinesli Armando a Franco Adami jakožto znalci vín do rodinné tradice taktéž moderní techniku. Značka Adami tak začala dobývat i nové trhy a brzy si získala své prestižní místo i mezi konkurencí.

Nyní produkuje vinařství z 50 hektarů vinic přibližně 750 000 lahví vína. 12 hektarů je vlastněno přímo firmou Adami a zbylou půdu obhospodařují malí vinaři s dlouholetými vazbami na vinařství a sdílejí svůj závazek ke kvalitě.