Italské těstoviny Il Cappelli Valentino Felicetti 500g + doprava nad 2.000,-Kč ZDARMA

HMOTNOST: 500 g.

SLOŽENÍ: Organická tvrdá pšeničná krupice Cappelli, voda.

Organické krupicové těstoviny Il Cappelli Valentino Felicetti vyrábí italská továrna Pastificio Felicetti ze vzácné odrůdy tvrdé pšenice, která byla objevena na přelomu 19. a 20. století. Pěstuje se na ekologických farmách v oblasti Apulie nedaleko Dolomit. Těstoviny Vás překvapí svým silným aroma s jemnou máslovou chutí strouhanky a příjemným nádechem mořské soli. Tyto špagety se vyjímají svým neobvyklým silnějším průměrem
 

Produkt pochází z biologického zemědělství.

Dostupnost Skladem
119 Kč
Italské těstoviny Il Cappelli Valentino Felicetti 500g + doprava nad 2.000,-Kč ZDARMA

VÝROBCE: Italská továrna Pastificio Felicetti, která se zaměřuje na výrobu těstovin, byla založena v roce 1908. Leží v obci Predazzo v oblasti Trentino v samém srdci Val di Fiemme a Dolomit. Společnost si zakládá na používá kvalitních a pečlivě vybraných surovin, jako je např. nejlepší tvrdá pšenice či křišťálově pramenitá voda. 

SKLADOVÁNÍ: Po otevření skladujte na chladném, suchém místě a uchovávejte mimo dosah zdrojů přímého tepla a světla.

 

Recept na špagety Carbonara:

Suroviny

  • vejce 2 ks
  • špagety Monograno Felicetti
  • uzená pancetta (guanciale nebo slanina)
  • sýr pecorino romano & parmigiano reggiano
Postup přípravy
  1. Ve velkém hrnci zahřejte dostatečné množství vody. Osolte ji a po 1 minutě vsypte těstoviny. Vařte je na nejvyšším stupni podle návodu na obalu akorát na skus, tzv. al dente.
  2. Slaninu nakrájejte na proužky nebo kostičky,  sýr nastrouhejte najemno. Žloutky lehce prošlehejte se sýrem a opepřete.
  3. V pánvi rozehřejte máslo a 1 lžičku olivového oleje, vsypte slaninu a opečte ji dokřupava. žloutky se sýrem povařte zlehka nad párou, pak přilijte výpek ze slaniny a lehce ještě povařte nad párou, Uvařené těstoviny slijte, ale vodu nevylévejte. Těstoviny spojte se žloutkovou směsí a promíchejte, aby vznikla hladká omáčka, která obalí těstoviny. Rozdělte na talíře a posypte sýrem.

carbonara

 

  

monograno-felicetti

monograno-img-linea-1 

Těstoviny Felicetti jsou vyráběné v údolí Fiemme v severní Itálii, a to pouze z mouky a horské vody. Firma neustále pracuje na hledání té nejlepší organické pšenice, kterou s péčí a pozorností rafinují, s cílem dosáhnout harmonie chutí a vůní.

Těstoviny se díky své nejjemnější vůni a schopnosti propojit se s jakoukoliv omáčkou stávají dokonalou surovinou pro nekompromisní špičkové kuchaře, náročné gurmány i všechny milovníky jídla.

Při výrobě těstovin se využívají rozličné druhy organické krupice, z nichž každá nabízí odlišné vlastnosti. Matná pšenice z Apulie, Kamut a Khorasan původem z kanadské provincie Saskatchewan, Farro, Umbrie či tvrdá pšenice Ill Capelli, to vše jsou odrůdy, které svou křehkostí, svými charakteristickými vlastnostmi a svou kvalitou přesvědčili výrobce v Monograno Felicetti, aby využili jejich výraznou chuť a proměnili je v jedinečné těstoviny pro ještě jedinečnější okamžiky.