Italské těstoviny Kamut-Khorasan Chiocciole Felicetti 500g + doprava nad 2.000,-Kč ZDARMA

HMOTNOST: 500 g.

SLOŽENÍ: Organická tvrdá pšeničná krupice Kamut Khorasan, voda.

Těstoviny Kamut-Khorasan Chiocciole Felicetti vyrábí továrna Pastificio Felicetti ze 100% organické tvrdé pšeničné krupice Kamut Khorasan, která se pěstuje v kanadské provincii Saskatchewan. Tento starověký typ pšenice se vyjímá především díky své plné ořechové chuti. Navíc nabízí bohaté zdroje bílkovin, minerálů a aminokyselin. Do Vaší kuchyně přináší jak přitažlivou vůni, tak i dokonalou chuť, která ohromí nejen Vás, ale i Vaše hosty.

Produkt pochází z biologického zemědělství.

Dostupnost Skladem
169 Kč
Italské těstoviny Kamut-Khorasan Chiocciole Felicetti 500g + doprava nad 2.000,-Kč ZDARMA
Italské těstoviny značka Monograno Felicetti Kamut-Khorasan Chiocciole 500g
Tip

 

VÝROBCE: Italská továrna Pastificio Felicetti, která se zaměřuje na výrobu těstovin, byla založena v roce 1908. Leží v obci Predazzo v oblasti Trentino v samém srdci Val di Fiemme a Dolomit. Společnost si zakládá na používá kvalitních a pečlivě vybraných surovin, jako je např. nejlepší tvrdá pšenice či křišťálově pramenitá voda. 

POUŽITÍ: Těstoviny vložte do vroucí osolené vody a vařte po dobu 8 minut. Poté sceďte a podávejte s Vaší oblíbenou omáčkou.

SKLADOVÁNÍ: Po otevření skladujte na chladném, suchém místě a uchovávejte mimo dosah zdrojů přímého tepla a světla.

 

Recept na těstoviny s rajčatovou omáčkou:

Suroviny

  • česnek
  • olivový olej
  • rajčata
  • drcené rajčata
  • protlak (rajčatová pasta)
  • těstoviny Monograno Felicetti
Postup přípravy
  1. Na začátek si potřete rozehřátou pánev oloupaným česnekem. Přidejte olivový olej a na kostky nakrájená rajčata. Nechte povařit.
  2. Ve velkém hrnci zahřejte dostatečné množství vody. Osolte ji a po 1 minutě vsypte těstoviny. Vařte je na nejvyšším stupni podle návodu na obalu akorát na skus, tzv. al dente.
  3. Drcená rajčata přidejte do omáčky, poté dvě lžíce rajčatové pasty a nechejte povařit nech se omáčka spojí.
  4. Těstoviny spojte s omáčkou v pánvi a promíchejte, přidejte olivový olej a krátce ještě povařte. 

 

pomodoro

 

monograno-felicetti

monograno-img-linea-1 

Těstoviny Felicetti jsou vyráběné v údolí Fiemme v severní Itálii, a to pouze z mouky a horské vody. Firma neustále pracuje na hledání té nejlepší organické pšenice, kterou s péčí a pozorností rafinují, s cílem dosáhnout harmonie chutí a vůní.

Těstoviny se díky své nejjemnější vůni a schopnosti propojit se s jakoukoliv omáčkou stávají dokonalou surovinou pro nekompromisní špičkové kuchaře, náročné gurmány i všechny milovníky jídla.

Při výrobě těstovin se využívají rozličné druhy organické krupice, z nichž každá nabízí odlišné vlastnosti. Matná pšenice z Apulie, Kamut a Khorasan původem z kanadské provincie Saskatchewan, Farro, Umbrie či tvrdá pšenice Ill Capelli, to vše jsou odrůdy, které svou křehkostí, svými charakteristickými vlastnostmi a svou kvalitou přesvědčili výrobce v Monograno Felicetti, aby využili jejich výraznou chuť a proměnili je v jedinečné těstoviny pro ještě jedinečnější okamžiky.