Italské těstoviny Kamut-Khorasan Linguine Felicetti 500g + doprava nad 2.000,-Kč ZDARMA
HMOTNOST: 500 g.
SLOŽENÍ: Organická tvrdá pšeničná krupice Kamut Khorasan, voda.
Těstoviny Kamut-Khorasan Linguine Felicetti vyrábí továrna Pastificio Felicetti ze 100% organické tvrdé pšeničné krupice Kamut Khorasan, která se pěstuje v kanadské provincii Saskatchewan. Tento starověký typ pšenice se vyjímá především díky své plné ořechové chuti. Navíc nabízí bohaté zdroje bílkovin, minerálů a aminokyselin. Do Vaší kuchyně přináší jak přitažlivou vůni, tak i dokonalou chuť, která ohromí nejen Vás, ale i Vaše hosty. Velmi dobře na sebe vážou omáčky díky širšímu provedení.
Produkt pochází z biologického zemědělství.
VÝROBCE: Italská továrna Pastificio Felicetti, která se zaměřuje na výrobu těstovin, byla založena v roce 1908. Leží v obci Predazzo v oblasti Trentino v samém srdci Val di Fiemme a Dolomit. Společnost si zakládá na používá kvalitních a pečlivě vybraných surovin, jako je např. nejlepší tvrdá pšenice či křišťálově pramenitá voda.
POUŽITÍ: Těstoviny vložte do vroucí osolené vody a vařte po dobu 10 minut. Poté sceďte a podávejte s Vaší oblíbenou omáčkou.
SKLADOVÁNÍ: Po otevření skladujte na chladném, suchém místě a uchovávejte mimo dosah zdrojů přímého tepla a světla.
Recept na špagety/linguiny Carbonara:
Suroviny
- vejce 2 ks
- těstoviny Monograno Felicetti
- uzená pancetta (guanciale nebo slanina)
- sýr pecorino romano & parmigiano reggiano
- Ve velkém hrnci zahřejte dostatečné množství vody. Osolte ji a po 1 minutě vsypte těstoviny. Vařte je na nejvyšším stupni podle návodu na obalu akorát na skus, tzv. al dente.
- Slaninu nakrájejte na proužky nebo kostičky, sýr nastrouhejte najemno. Žloutky lehce prošlehejte se sýrem a opepřete.
- V pánvi rozehřejte máslo a 1 lžičku olivového oleje, vsypte slaninu a opečte ji dokřupava. žloutky se sýrem povařte zlehka nad párou, pak přilijte výpek ze slaniny a lehce ještě povařte nad párou, Uvařené těstoviny slijte, ale vodu nevylévejte. Těstoviny spojte se žloutkovou směsí a promíchejte, aby vznikla hladká omáčka, která obalí těstoviny. Rozdělte na talíře a posypte sýrem.
Těstoviny Felicetti jsou vyráběné v údolí Fiemme v severní Itálii, a to pouze z mouky a horské vody. Firma neustále pracuje na hledání té nejlepší organické pšenice, kterou s péčí a pozorností rafinují, s cílem dosáhnout harmonie chutí a vůní.
Těstoviny se díky své nejjemnější vůni a schopnosti propojit se s jakoukoliv omáčkou stávají dokonalou surovinou pro nekompromisní špičkové kuchaře, náročné gurmány i všechny milovníky jídla.
Při výrobě těstovin se využívají rozličné druhy organické krupice, z nichž každá nabízí odlišné vlastnosti. Matná pšenice z Apulie, Kamut a Khorasan původem z kanadské provincie Saskatchewan, Farro, Umbrie či tvrdá pšenice Ill Capelli, to vše jsou odrůdy, které svou křehkostí, svými charakteristickými vlastnostmi a svou kvalitou přesvědčili výrobce v Monograno Felicetti, aby využili jejich výraznou chuť a proměnili je v jedinečné těstoviny pro ještě jedinečnější okamžiky.