Italské těstoviny Kamut-Khorasan Linguine Felicetti 500g + doprava nad 2.000,-Kč ZDARMA

HMOTNOST: 500 g.

SLOŽENÍ: Organická tvrdá pšeničná krupice Kamut Khorasan, voda.

Těstoviny Kamut-Khorasan Linguine Felicetti vyrábí továrna Pastificio Felicetti ze 100% organické tvrdé pšeničné krupice Kamut Khorasan, která se pěstuje v kanadské provincii Saskatchewan. Tento starověký typ pšenice se vyjímá především díky své plné ořechové chuti. Navíc nabízí bohaté zdroje bílkovin, minerálů a aminokyselin. Do Vaší kuchyně přináší jak přitažlivou vůni, tak i dokonalou chuť, která ohromí nejen Vás, ale i Vaše hosty. Velmi dobře na sebe vážou omáčky díky širšímu provedení. 

Produkt pochází z biologického zemědělství.

Dostupnost Skladem
179 Kč
Italské těstoviny Kamut-Khorasan Linguine Felicetti 500g + doprava nad 2.000,-Kč ZDARMA
Italské těstoviny značka Monograno Kamut-Khorasan Linguine 500g
Novinka

 

VÝROBCE: Italská továrna Pastificio Felicetti, která se zaměřuje na výrobu těstovin, byla založena v roce 1908. Leží v obci Predazzo v oblasti Trentino v samém srdci Val di Fiemme a Dolomit. Společnost si zakládá na používá kvalitních a pečlivě vybraných surovin, jako je např. nejlepší tvrdá pšenice či křišťálově pramenitá voda. 

POUŽITÍ: Těstoviny vložte do vroucí osolené vody a vařte po dobu 10 minut. Poté sceďte a podávejte s Vaší oblíbenou omáčkou.

SKLADOVÁNÍ: Po otevření skladujte na chladném, suchém místě a uchovávejte mimo dosah zdrojů přímého tepla a světla.

 

Recept na špagety/linguiny Carbonara:

Suroviny

  • vejce 2 ks
  • těstoviny Monograno Felicetti
  • uzená pancetta (guanciale nebo slanina)
  • sýr pecorino romano & parmigiano reggiano
Postup přípravy
  1. Ve velkém hrnci zahřejte dostatečné množství vody. Osolte ji a po 1 minutě vsypte těstoviny. Vařte je na nejvyšším stupni podle návodu na obalu akorát na skus, tzv. al dente.
  2. Slaninu nakrájejte na proužky nebo kostičky,  sýr nastrouhejte najemno. Žloutky lehce prošlehejte se sýrem a opepřete.
  3. V pánvi rozehřejte máslo a 1 lžičku olivového oleje, vsypte slaninu a opečte ji dokřupava. žloutky se sýrem povařte zlehka nad párou, pak přilijte výpek ze slaniny a lehce ještě povařte nad párou, Uvařené těstoviny slijte, ale vodu nevylévejte. Těstoviny spojte se žloutkovou směsí a promíchejte, aby vznikla hladká omáčka, která obalí těstoviny. Rozdělte na talíře a posypte sýrem.

carbonara

 

  

monograno-felicetti

monograno-img-linea-1 

Těstoviny Felicetti jsou vyráběné v údolí Fiemme v severní Itálii, a to pouze z mouky a horské vody. Firma neustále pracuje na hledání té nejlepší organické pšenice, kterou s péčí a pozorností rafinují, s cílem dosáhnout harmonie chutí a vůní.

Těstoviny se díky své nejjemnější vůni a schopnosti propojit se s jakoukoliv omáčkou stávají dokonalou surovinou pro nekompromisní špičkové kuchaře, náročné gurmány i všechny milovníky jídla.

Při výrobě těstovin se využívají rozličné druhy organické krupice, z nichž každá nabízí odlišné vlastnosti. Matná pšenice z Apulie, Kamut a Khorasan původem z kanadské provincie Saskatchewan, Farro, Umbrie či tvrdá pšenice Ill Capelli, to vše jsou odrůdy, které svou křehkostí, svými charakteristickými vlastnostmi a svou kvalitou přesvědčili výrobce v Monograno Felicetti, aby využili jejich výraznou chuť a proměnili je v jedinečné těstoviny pro ještě jedinečnější okamžiky.