Italské těstoviny Matt Fusilloni Felicetti 500g + doprava nad 2.000,-Kč ZDARMA

HMOTNOST: 500 g.

SLOŽENÍ: Organická matná tvrdá pšeničná krupice, voda.
 

Matt Fusilloni Felicetti patří mezi těstoviny nejvyšší jakosti. Vyrábí se již po čtyři generace v italské továrně Pastificio Felicetti, která se nachází v italské oblasti Trentino vysoko mezi horami. Zlatavá pšenice, ze které se těstoviny vyrábějí, roste v dokonalých klimatických podmínkách v nadmořské výšce asi 1000 m n. m. a je zavlažována čistou vodou přímo z pramene řeky. Do Vaší kuchyně přinesou těstoviny jak přitažlivou vůni, tak i dokonalou chuť, která ohromí nejen Vás, ale i Vaše hosty.

Produkt pochází z biologického zemědělství

Dostupnost Skladem
99 Kč
Italské těstoviny Matt Fusilloni Felicetti 500g + doprava nad 2.000,-Kč ZDARMA

 

VÝROBCE: Italská továrna Pastificio Felicetti, která se zaměřuje na výrobu těstovin, byla založena v roce 1908. Leží v obci Predazzo v oblasti Trentino v samém srdci Val di Fiemme a Dolomit. Společnost si zakládá na používá kvalitních a pečlivě vybraných surovin, jako je např. nejlepší tvrdá pšenice či křišťálově pramenitá voda. 

POUŽITÍ: Těstoviny vložte do vroucí osolené vody a vařte po dobu 10 minut. Poté sceďte a podávejte s Vaší oblíbenou omáčkou.

SKLADOVÁNÍ: Po otevření skladujte na chladném, suchém místě a uchovávejte mimo dosah zdrojů přímého tepla a světla.

 

Recept na fusillioni s pestem:

Suroviny

  • čerstvá bazalka
  • olivový olej
  • arašídy
  • sýr grana padano nebo parmigiano reggiano & pecorino romano
Postup přípravy
  1. Rozmixujte arašídy s trochou soli a sýra
  2. Když jsou úplně rozmixované přidejte olivový olej a následně lístky bazalky
  3. Ve velkém hrnci zahřejte dostatečné množství vody. Osolte ji a po 1 minutě vsypte těstoviny. Vařte je na nejvyšším stupni podle návodu na obalu akorát na skus, tzv. al dente.
  4. Těstoviny spojte  a promíchejte z hotovou omáčkou. Rozdělte na talíře a posypte sýrem.

 

fusilioni

 

monograno-felicetti

monograno-img-linea-1 

Těstoviny Felicetti jsou vyráběné v údolí Fiemme v severní Itálii, a to pouze z mouky a horské vody. Firma neustále pracuje na hledání té nejlepší organické pšenice, kterou s péčí a pozorností rafinují, s cílem dosáhnout harmonie chutí a vůní.

Těstoviny se díky své nejjemnější vůni a schopnosti propojit se s jakoukoliv omáčkou stávají dokonalou surovinou pro nekompromisní špičkové kuchaře, náročné gurmány i všechny milovníky jídla.

Při výrobě těstovin se využívají rozličné druhy organické krupice, z nichž každá nabízí odlišné vlastnosti. Matná pšenice z Apulie, Kamut a Khorasan původem z kanadské provincie Saskatchewan, Farro, Umbrie či tvrdá pšenice Ill Capelli, to vše jsou odrůdy, které svou křehkostí, svými charakteristickými vlastnostmi a svou kvalitou přesvědčili výrobce v Monograno Felicetti, aby využili jejich výraznou chuť a proměnili je v jedinečné těstoviny pro ještě jedinečnější okamžiky.