Italské těstoviny Matt Sedani Felicetti 500g + doprava nad 2.000,-Kč ZDARMA
HMOTNOST: 500 g.
VÝROBCE: Italská továrna Pastificio Felicetti, která se zaměřuje na výrobu těstovin, byla založena v roce 1908. Leží v obci Predazzo v oblasti Trentino v samém srdci Val di Fiemme a Dolomit. Společnost si zakládá na používá kvalitních a pečlivě vybraných surovin, jako je např. nejlepší tvrdá pšenice či křišťálově pramenitá voda.
POUŽITÍ: Těstoviny vložte do vroucí osolené vody a vařte po dobu 10 minut. Poté sceďte a podávejte s Vaší oblíbenou omáčkou.
SKLADOVÁNÍ: Po otevření skladujte na chladném, suchém místě a uchovávejte mimo dosah zdrojů přímého tepla a světla.
Recept na těstoviny s rajčatovou omáčkou:
Suroviny
- česnek
- olivový olej
- rajčata
- drcené rajčata
- protlak (rajčatová pasta)
- těstoviny Monograno Felicetti
- Na začátek si potřete rozehřátou pánev oloupaným česnekem. Přidejte olivový olej a na kostky nakrájená rajčata. Nechte povařit.
- Ve velkém hrnci zahřejte dostatečné množství vody. Osolte ji a po 1 minutě vsypte těstoviny. Vařte je na nejvyšším stupni podle návodu na obalu akorát na skus, tzv. al dente.
- Drcená rajčata přidejte do omáčky, poté dvě lžíce rajčatové pasty a nechejte povařit nech se omáčka spojí.
- Těstoviny spojte s omáčkou v pánvi a promíchejte, přidejte olivový olej a krátce ještě povařte.
Těstoviny Felicetti jsou vyráběné v údolí Fiemme v severní Itálii, a to pouze z mouky a horské vody. Firma neustále pracuje na hledání té nejlepší organické pšenice, kterou s péčí a pozorností rafinují, s cílem dosáhnout harmonie chutí a vůní.
Těstoviny se díky své nejjemnější vůni a schopnosti propojit se s jakoukoliv omáčkou stávají dokonalou surovinou pro nekompromisní špičkové kuchaře, náročné gurmány i všechny milovníky jídla.
Při výrobě těstovin se využívají rozličné druhy organické krupice, z nichž každá nabízí odlišné vlastnosti. Matná pšenice z Apulie, Kamut a Khorasan původem z kanadské provincie Saskatchewan, Farro, Umbrie či tvrdá pšenice Ill Capelli, to vše jsou odrůdy, které svou křehkostí, svými charakteristickými vlastnostmi a svou kvalitou přesvědčili výrobce v Monograno Felicetti, aby využili jejich výraznou chuť a proměnili je v jedinečné těstoviny pro ještě jedinečnější okamžiky.