Italské těstoviny Matt Tagliatelle All'uovo Felicetti 500g + doprava nad 2.000,-Kč ZDARMA

HMOTNOST: 500 g.

SLOŽENÍ: Organická matná tvrdá pšeničná krupice, 28 % bio vejce, voda.
 

Matt Tagliatelle All'uovo Felicetti patří mezi těstoviny nejvyšší jakosti. Vyrábí se již po čtyři generace v italské továrně Pastificio Felicetti, která se nachází v italské oblasti Trentino vysoko mezi horami. Zlatavá pšenice, ze které se těstoviny vyrábějí, roste v dokonalých klimatických podmínkách v nadmořské výšce asi 1000 m n. m. a je zavlažována čistou vodou přímo z pramene řeky. Do Vaší kuchyně přinesou těstoviny jak přitažlivou vůni, tak i dokonalou chuť. Těstoviny Tagliatelle patří mezi oblíbené pokrmy především v italských regionech Emilia-Romagna a Marche. Tyto dlouhé ploché nudle se tradičně podávají s omáčkou Bolognese

Produkt pochází z biologického zemědělství.

Dostupnost Skladem
159 Kč
Italské těstoviny Matt Tagliatelle All'uovo Felicetti 500g + doprava nad 2.000,-Kč ZDARMA

 

VÝROBCE: Italská továrna Pastificio Felicetti, která se zaměřuje na výrobu těstovin, byla založena v roce 1908. Leží v obci Predazzo v oblasti Trentino v samém srdci Val di Fiemme a Dolomit. Společnost si zakládá na používá kvalitních a pečlivě vybraných surovin, jako je např. nejlepší tvrdá pšenice či křišťálově pramenitá voda. 

POUŽITÍ: Těstoviny vložte do vroucí osolené vody a vařte po dobu 8 minut. Poté sceďte a podávejte s Vaší oblíbenou omáčkou.

SKLADOVÁNÍ: Po otevření skladujte na chladném, suchém místě a uchovávejte mimo dosah zdrojů přímého tepla a světla.

 

Recept na tagliatelle Bolognese:

Suroviny

  • pancetta
  • tagliatelle Monograno Felicetti
  • soffritto (celer, mrkev, smažená cibule)
  • mleté hovězí maso
  • bílé víno
  • rajčatová pasta (protlak)
  • rozmarýn
  • bobkový list
  • mléko
  • kuřecí vývar
  • máslo
Postup přípravy
  1. Ve velkém hrnci zahřejte dostatečné množství vody. Osolte ji a po 1 minutě vsypte těstoviny. Vařte je na nejvyšším stupni podle návodu na obalu akorát na skus, tzv. al dente.
  2. Pancettu nakrájejte na proužky nebo kostičky,  a osmažte na olivovém oleji dozlatova. Přidejte soffritto. Nechte zlehka orestovat. Poté přidejte mleté hovězí maso. Promíchejte a zalijte bílým vínem.  Dále přidejte rajčatovou pastu a koření. Když se všechny ingredience spojí přilijte mléko, kuřecí vývar a vařte na mírném ohni 2 hodiny.
  3. Uvařené těstoviny slijte. Těstoviny rozdělte na talíře spojte s bolognese omáčkou a na vrch dejte máslo.

 

monograno-felicetti

monograno-img-linea-1 

Těstoviny Felicetti jsou vyráběné v údolí Fiemme v severní Itálii, a to pouze z mouky a horské vody. Firma neustále pracuje na hledání té nejlepší organické pšenice, kterou s péčí a pozorností rafinují, s cílem dosáhnout harmonie chutí a vůní.

Těstoviny se díky své nejjemnější vůni a schopnosti propojit se s jakoukoliv omáčkou stávají dokonalou surovinou pro nekompromisní špičkové kuchaře, náročné gurmány i všechny milovníky jídla.

Při výrobě těstovin se využívají rozličné druhy organické krupice, z nichž každá nabízí odlišné vlastnosti. Matná pšenice z Apulie, Kamut a Khorasan původem z kanadské provincie Saskatchewan, Farro, Umbrie či tvrdá pšenice Ill Capelli, to vše jsou odrůdy, které svou křehkostí, svými charakteristickými vlastnostmi a svou kvalitou přesvědčili výrobce v Monograno Felicetti, aby využili jejich výraznou chuť a proměnili je v jedinečné těstoviny pro ještě jedinečnější okamžiky.