Organický krém s balzamikovým octem Modena 250 ml

Díky spojení dvou kvalitních surovin, BIO vařeného hroznového moštu a organického balzamikového octu Modena, se zrodila tato italská pochoutka, která se vyznačuje jemnou chutí s decentní konečnou kyselinkou. Balzamikový ocet Modena, použitý při výrobě tohoto krému, nese označení Aceto balsamico di Modena I.G.P., kterou mohou mít na svých etiketách pouze výrobky, jenž splňují přísná kritéria

POUŽITÍ: Vhodný ke grilovanému masu, zrajícím sýrům, pokrmům s vejci, vařené zelenině či dokonce pro odvážnější ke zmrzlině. 

Dostupnost Skladem
269 Kč
Organický krém s balzamikovým octem Modena 250 ml
Organický krém s balzamikovým octem Modena 250 ml
Novinka Tip

Hmotnost: 100ml

images_1

acetaia_la_vecchia_dispensa_home_page

 

"La Vecchia Dispensa" je starobylá acetaia v Castelvetro di Modena, ve které máte možnost objevit autentický tradiční balsamikový ocet z Modeny.

Náš příběh sahá až do počátku XIX století, kdy obě rodiny Pelloni a Tintori začaly stárnout balsamikový ocet do dřevěných sudů, které sloužily jako věno pro dcery. Starobylá Acetaia naší rodiny se nachází v sugestivním prostředí starého města Castelvetro.

Výroba balsamikového octa je jednou z nejvýraznějších tradic nášeho teritoria.

JAKÝ JE TRADIČNÍ BALSAMIKOVÝ OCET MODENA DOP?

Tradiční balsamikový ocet z Modeny DOP se vyrábí z vařeného moštu získaného pouze z vybraných hroznů z okolí Modeny. Vařený mošt pak zraje pomalou acetifikací, přirozeným procesem fermentace a postupným zkoncentrováním získaným dlouhým zráním v sadě vzácných dřevěných sudů, bez přidání aromatických látek.

JAKÉ JSOU VINICE POUŽÍVANÉ PRO BALSAMIKOVÝ OCET MODENA IGP?

Pro výrobu balsamikového octa z Modeny IGP je povoleno následujících sedm různých vinic (bílé i červené hrozny): Trebbiani, Lambruschi, Sangiovese, Albana, Ancellotta, Fortana, Montuni. Při výrobě používáme výhradně hrozny pocházející z místních horských vinic, které rostly na jílovitých pozemcích až do října, abychom získali hrozny obsahující větší množství cukru.