VINIFIKACE A ZRÁNÍ:
CHARAKTERISTIKA: Víno má zářivě zlatavou barvu a vůni čerstvých peckovin. V ústech je poměrně bohaté s chutí melounu, hrušky a broskve s náznakem minerality v závěru.
DOPORUČENÍ K PODÁVÁNÍ: Doporučujeme podávat k rizotům s mořskými plody nebo ke grilovaným rybím pokrmům.
TEPLOTA PODÁVÁNÍ: Podává se při teplotách mezi 8-10°C.
OBSAH ALKOHOLU: 12,5 % obj.
OBSAH LAHVE: 0,75l


Balestri Valda je rodinné vinařství, na jejímž fungování se podílí Guido Rizzotto, jeho manželka Milena a dcera Laura. Guido zasvětil celý svůj život enologii a snaží se stále dosahovat těch nejlepších výsledků s neutuchajícím nasazením. Laura přispívá svou kreativitou, citlivostí a láskou k přírodě. A nakonec Milena podporuje trpělivě svou rodinu s láskou tak, aby rodinné vinařství prosperovalo.
Víno pěstují v Balestri Valda podle zásad ekologického zemědělství. Řekli ne, všem herbicidům, pesticidům a chemickým hnojivům. Podporují biodiverzitu, ochranu původních vinic a včel na vinicích, protože jsou si vědomi, jak moc jsou pro život důležité.
Vinice se nacházejí na kopcích v srdci tradiční vinařské oblasti, kde jsou pozemky bohaté a tmavé díky sopečnému původu. Klima je mírné a velkorysé s jižní expozicí, která umožňuje správné hromadění cukrů ve vinné révě vzhledem k vydatnému slunečnímu záření.