Ripasso Cà dei Maghi 2016 0,75l
TYP: Červené víno
OBLAST PRODUKCE: Kopcovitý region Valpolicella v severní Itálii mezi městem Verona a Gardským jezerem.
HROZNO: Corvina, Corvinone, Rondinella, Molinara.
VINIFIKACE A ZRÁNÍ: Podle tradičního stylu přípravy vína Ripasso se využívají zbytky slupek vína Amarone k opětovné fermentaci čímž vzniká víno s intenzivní chutí s tóny zralých třešní, ostružin a sladkého koření. Víno zraje dva roky v dubových sudech a následně stárne 12 měsíců v láhvi.
CHARAKTERISTIKA: Brilantní rubínově červená barva značí svěží a elegantní víno. Po přičichnutí odhaluje tóny mírně zvadlých červených květů, divokých fialek a šípků. V ústech vstupuje jemným, širokým a suchým způsobem. Je plné živých a elegantních tříslovin doprovázených lehkými náznaky bobulí v dochuti. Taktéž vyniká koncovou chutí, která poskytuje velkou vytrvalost v ústech.
DOPORUČENÍ K PODÁVÁNÍ: Ideální k červenému grilovanému masu. Taktéž se hodí k vegetariánským pokrmům jako jsou například pikantní a zralé sýry, rizoto či chuťově výrazná zelenina.
TEPLOTA PODÁVÁNÍ: Doporučená teplota podávání je mezi 14-16°C.
OBSAH ALKOHOLU: 14 % obj.
OBSAH LAHVE: 0,75l
Malou farma ležící přímo v srdci kopců Valpolicella nedaleko centra Fumane obklopují vinice. Hrozny pěstují v Cà Dei Maghi na vinicích Camparsi (1 ha), Monte Santoccio (1,5 ha) a Monte Sant’Urbano (2 ha), z nichž každá přináší vínu rozličné vlastnosti.
Její počátek se datuje do roku 1800, kdy rodina Fasoliho Fedriga založila své vinařství v Negraru. V padesátých letech začala babička Luigina a dědeček Fernando vyrábět víno v Cà Dei Maghi a zároveň se zrodila tzv. Rama, dnes známá jako agroturistika, neboli venkovská forma cestovního ruchu, díky níž se mohou návštěvníci setkat s tradiční kulturou a dostat se do bezprostředního kontaktu s přírodou. Mari, Giovanna, Paolo a Ivana od té doby pokračují v rodinné tradici výroby vína.
V posledních letech vinařství převzal synovec Paolo Creazzi.