La Vecchia Dispensa
Webová stránka značky: La Vecchia Dispensa
"La Vecchia Dispensa" je starobylá acetaia v Castelvetro di Modena, ve které máte možnost objevit autentický tradiční balsamikový ocet z Modeny.
Náš příběh sahá až do počátku XIX století, kdy obě rodiny Pelloni a Tintori začaly stárnout balsamikový ocet do dřevěných sudů, které sloužily jako věno pro dcery. Starobylá Acetaia naší rodiny se nachází v sugestivním prostředí starého města Castelvetro.
Výroba balsamikového octa je jednou z nejvýraznějších tradic nášeho teritoria.
JAKÝ JE TRADIČNÍ BALSAMIKOVÝ OCET MODENA DOP?
Tradiční balsamikový ocet z Modeny DOP se vyrábí z vařeného moštu získaného pouze z vybraných hroznů z okolí Modeny. Vařený mošt pak zraje pomalou acetifikací, přirozeným procesem fermentace a postupným zkoncentrováním získaným dlouhým zráním v sadě vzácných dřevěných sudů, bez přidání aromatických látek.
JAKÉ JSOU VINICE POUŽÍVANÉ PRO BALSAMIKOVÝ OCET MODENA IGP?
Pro výrobu balsamikového octa z Modeny IGP je povoleno následujících sedm různých vinic (bílé i červené hrozny): Trebbiani, Lambruschi, Sangiovese, Albana, Ancellotta, Fortana, Montuni. Při výrobě používáme výhradně hrozny pocházející z místních horských vinic, které rostly na jílovitých pozemcích až do října, abychom získali hrozny obsahující větší množství cukru.

Příjemná kombinace hořké a sladké chuti spojená v této italské pochoutce Vás zláká svou nevšedností. Překvapí lehkou kyselostí, která vznikla zjemněním vinného octu sladkým...

Díky spojení dvou kvalitních surovin, BIO vařeného hroznového moštu a organického balzamikového octu Modena, se zrodila tato italská pochoutka, která se vyznačuje jemnou...

Nechte se nadchnout přírodním ovocným kořením obohaceným o jablka a citrusy doplněným o tóny akátového medu. Tato lahodná kulinářská kořenící přísada pochází z Itálie a nese...
Stránka 1 z 1 - 4 položek celkem